Заповядайте в магазин Green Planet в гр. София на ул. Ангиста 212 Б

Вашата количка

Няма продукти

0,00 лв. Общо
Поръчайте
Поръчай на:
HM Digital PH-200 HM Digital PH-200

HM Digital PH-200 PH/Temp Tester (измервателен уред)

 

PH-200: Waterproof pH Meter

Цена 300,00 лв.
С вкл. данък
Количество

Greenplanet
Открили сте продукт на по-ниска цена?

Изпратете ни линк към сайта и изчакайте обаждане от наш служител!

  • Политика за сигурност (редактира се с модула Допълнителна информация за потребителя) Политика за сигурност (редактира се с модула Допълнителна информация за потребителя)
  • Правила за доставка (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя) Правила за доставка (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя)
  • Условия за връщане (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя) Условия за връщане (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя)

Информация

HM Digital PH-200 PH/Temp Tester (измервателен уред)

  Идеален за тестване на стойността на pH, като намира приложение при пречистване на вода, регулация на отпадъчна вода, аквакултура, хидропоника, колоидно сребро, лабораторно и научно тестване, басейни и минерални извори, екологично тестване, бойлери и охлаждащи кули, третиране на вода, вино, кафе, агрикултура и други. 

 

Инструкции за употреба (на английски език; по-долу са налични на български инструкциите за калибриране).

 

Характеристики

 

-          Измерва стойностите на pH и на температурата.

-          Триточкова калибрация с фино дигитално туниране.

-          Включва място за съхранение на разтвор в гъба, затворено с капачка.

-          Водонепроницаемост (оценка: IP-67).

-          Възможност за едновременно показване на две различни температурни стойности.

-          Обсег на измерваемост: 0-14 pH.

-          Автоматична дигитална калибрация (едноточкова), с фино дигитално туниране.

-          Автоматична температурна компенсация.

-          Функция за самоизключване, съхранение на данни и индикатор за състоянието на батерията.

-          Дисплей: Голяма и лесна за четене LCD монитор с Т

-          Заменим сензор (модел SP-P2).

-          Калибрация: Измервателят PH-200 е триточково тестван и калибриран с фабрични настройки към стойност на pH от 7.0. Може да бъде рекалибриран с дигиталната калибрация до всяка точка от обхвата на измервателя, като се използват бутоните.

-          Включва капачка, батерии, въже и pH 7.0 буфер.    

  

Спецификации:

 

Обсег на pH: 0-14.

Температурен обсег: 0-55 °C; 32-130 °F.

Резолюция: 0.01 pH, 0.1 °C/F.

Точност: +/- 0.1 pH, температура: +/-2%.

Калибрация: Автоматична дигитална калибрация (едноточкова) с фино дигитално туниране.

Минимална електропроводимост/обща стойност на разтворените солидни вещества: 5 uS/10 ppm.

Електрод: Заменим стъклен сензор и референтни тръбни електроди.

Корпус: Водоустойчив корпус IP-67 (потопяем, плува на повърхността).

Енергиен източник: 3 x 1.5 V клетъчни батерии (LR44 или еквивалент).  

Размери: 18.5 x 3.4 x 3.4 см (7.3 x 1.3 x 1.3 инча).

Тегло: 96.4 г (3.4 унции).

UPC: 891144000021.

 

Препоръчани аксесоари

 

-          PH Electrode Storage Solution (PH-STOR) и pH Calibration Buffers (PH-BUF).

 

Забележка: Устройството включва пакети за съхранение на разтвори за еднократна употреба и pH 7.0 буфер. Това е достатъчно в началото, но допълнителни бройки от пакетите за съхранение на разтвори и калибрационни буфери ще бъдат необходими в бъдеще (точно кога ще се случи това, зависи от индивидуалната употреба и нужди). Пакетите за съхранение на разтвори и pH буферите (когато са в прахообразна форма) нямат период на годност.    

 

 

Калибрация

 

Вашият измервател PH-200 е фабрично настроен към стойност на pH 7.0. Въпреки че тази стойност е подходяща за много приложения, се препоръчва да рекалибрирате измервателя възможно най-бързо до нивото на pH, което предстои да бъде тествано; рекалибрирането преди всеки тест осигурява по-добри резултати (въпреки че не винаги е така). PH-200 трябва да бъде рекалибриран най-малко един път на мсец. Ако тестовете се извършват в големи обхвати, калибрацията трябва да се извършва по-често. В допълнение, трябва да се отбележи, че буферната точност на pHпри течностите може да варира. За най-добри резултати, използвайте дигиталните pHбуфери на HM (модел: PH-BUF).

 

PH-200 се характеризира с автокалибрация до стойност на pH 4.0, 7.0 или 10.0 и ръчна дигитална калибрация до всяка стойност в обхвата на измервателя. Ръчната калибрация може да се използва като „фино туниране“. Например, ако калибрирате до 10.01, се препоръчва да използвате автокалибрацията до 10.00 и тогава ръчно да калибрирате до 10.01.

 

Забележка: Ако калибрирате стойността на 10.0, след като измервателят е бил калибриран на 4.0 (или обратното), се препоръчва да калибрирате първо до 7.0, преди да калибрирате към следващата стойност. Също така, ако имате проблеми с калибрирането до 4.0 или 10.0, калибрирайте до 7.0, а след това до 4.0 или 10.0.

 

Автоматична калибрация

 

  1.       Включете измервателя като натиснете бутона ON/OFF. Забележете, че измервателната стойност ще флуктуира, ако измервателят не е потопен в течност (където той се стабилизира).

 

  1.       Поставете измервателя в буферен pHразтвор със стойност 4.0, 7.0 или 10.0. Натиснете и задръжте бутона CALза 5 секунди.

 

  1.       Температурното измерване ще се промени до присветващ образ ‘CAL’ за 10 секунди. Не натискайте никакви бутони през това време.

 

  1.       Измервателят автоматично ще разпознае разтвора, в който е поставен (или до който е близо). Екранът ще присветне, както и буквите ‘CAL‘ (‘CCACAL’), индикиращи прогрес. Отделете 5-60 секунди за този стадий. Не натискайте бутони и не движете измервателя.

 

  1.       Променете стойността така, че да съвпада с тази на калибрационния разтвор. За да увеличите стойността, натиснете бутона UP, а за да я намалите – бутона DOWN. Натиснете и задръжте който и да е от двата бутона за по-бърза скорост.

 

  1.        Ако стойността на калибрацията достигне минималната или максималната даличина по отношение на стойността на буфера (приблизително +/- 3.3 pH), картината ще покаже няколко пъти иконката „maximumcalibrationreached [достигната е максимална калибрация]“: (например, ако измерителят е в развор с pH7.0, най-високата възможна калибрация ще е 10.3).

 

  1.       За да започнете калибрацията, натиснете бутона ON/OFFеднократно. “CCACAL” ще присветне за кратко и ще бъде последвано от “END”, като стойността на температурата ще се появи отново на картината. Така Вашият измерител ще бъде рекалибриран.

 

Забележка: Сензорът е много чувствителен, затова е нормално стойността да има отклонение .01/0.2.    

Продукти от същата категория

facebook_pixel