Заповядайте в магазин Green Planet в гр. София на ул. Ангиста 212 Б

Вашата количка

Няма продукти

0,00 лв. Общо
Поръчайте
Поръчай на:
Днес ще Ви разкажем за добавките: Фулвинова киселина(Fulvic Acid) & Келп (Kelp) & Б витамини (B Vitamins) . Заедно те правят абсолютното перфектната комбинация за завършване на вашите растения. Ще се постараем да Ви обясним, защо опита показва, че тази комбинация от продукти, когато се използва в последните две седмици от растежа, наистина поставя черешката на върха на тортата, що...

HARVEST - Да съберем най-ароматната, сочна и вкусна реколта! Как?

Фулвинова киселина (Fulvic Acid) + Келп (Kelp) + Б витамини (B Vitamins)

 

Днес ще Ви разкажем за добавките: Фулвинова киселина(Fulvic Acid) & Келп (Kelp) & Б витамини (B Vitamins) . Заедно те правят абсолютното перфектната комбинация за завършване на вашите растения.

Ще се постараем да Ви обясним, защо опита показва, че тази комбинация от продукти, когато се използва в последните две седмици от растежа, наистина поставя черешката на върха на тортата, що се отнася до качеството на крайния продукт!

Постигането на голяма реколта от висококачествени цветя или плодове може да отнеме няколко седмици (ако не и месеци), през които се изискват постоянно внимание и грижа за растенията. Често се прилагат комбинации от хранителни вещества и стимулатори, за да се увеличи количеството и качеството на крайния продукт.

Пред градинарите винаги стои изкушението да подхранват своите растения все повече и повече по време на фазата на генериране на цвят и плод, за да насърчат растението да произведе колкото се може повече. Това може да се получи добре, ако се улучат правилните нива на хранителните вещества, но ако не внимаваме, може растенията да  се прехранят твърде много. Всички тези допълнителни хранителни вещества в крайна сметка могат да не се използват от растението за растеж. Допълнителните N, P и K просто остават в суровото си състояние или пък се трансформират като сол в тъканите на растението, което прави продукцията им трудна за сушене и - още по-лошото – плодовете стават безвкусни!

И така, въпросът пред нас е: Какво можем да направим към края, за да превърнем нашата трудно добита култура в най-прекрасната и плодовита реколта, с която всички биха искали да се похвалят?

Най-честият съвет, който ще ви се даде е да промиете растежната среда добре и да дадете на растенията просто вода за една-две седмици преди обирането на реколтата. Още по-добре е да се използва промивен агент, който да гарантира, че цялото количество хранителни вещества се отстранява от почвата /кокоса/ глинестия субстрат, така че растението да не може да продължи да абсорбира хранителни вещества, които реално няма да използва.

Този подход обаче има два проблема.

Първо, това не прави много, за да насърчи растението да се отърве от неизползваните хранителни вещества вътре в себе си.

На второ място, въпреки че растенията не се нуждаят от много N, P или K през последните две седмици, те все още се нуждаят от вторични и микро хранителни вещества, за да поддържат имунната система силна и здрава. Последните две седмици са тези, в които растението е най-уязвимо за гъбични инфекции, особено ако има много гъсти гроздове на цветя или плодове, стоящи на въздух с висока влажност.

Някои хранителни вещества, като азота, могат да бъдат преместени навсякъде в растението, където са необходими. Например, ако едно цвете изисква азот, но няма никакъв в зоната на корените, тогава растението може просто да премести малко от азота намиращ се в листата му и да го транспортира там, където е необходимо. Плодът и цветовете са средствата, чрез които растенията се възпроизвеждат и продължават своя вид и следователно са много по-важни за растението отколкото листата му.

Много от вторичните и микро хранителните вещества остават неподвижни. Това означава, че след като веднъж са били транспортирани и депонирани в листата или цветовете, след това растението не може да ги премести никъде другаде, дори ако друга по-важна част от растението изпитва отчайващ недостиг.

Перфектният отговор и на двата проблема!

1) Фулвинова киселина (Fulvic Acid):

Ползите за растението от фулвиновата киселина са известни от дълго време. Тя помага на растението при усвояването на хранителни вещества и също така спомага за тяхното транспортиране в растението. Тя действа чрез хелатиране на хранителните вещества. Думата "хелат" идва от гръцката дума за "лапа". Молекулите на фулвиновата киселина задържат хранителните вещества като с лапи, представете си как Вие държите тенис топка стисната в ръка. Фулвиновата киселина се абсорбира лесно от растенията и растението може лесно да транспортира фулвинова киселина вътре в себе си и ако хранителните вещества се задържат от молекулите на фулвиновата киселина, тогава тези хранителни вещества се транспортират из растението заедно с тях.

Фулвиновата киселина всъщност е хумова киселина. Хумовите киселини са с широк диапазон от молекулни маси. Фулвиновите киселините са група от хумовите киселини, които имат много ниско молекулно тегло. Колкото по-ниско е молекулното тегло, толкова по-добре се справя киселина при хелатиране на хранителни вещества. Това може да бъде забелязано от цвета на киселината. Колкото по-ниско е молекулното тегло, толкова по-светъл е цветът на Фулвиновата киселина, а колкото по-светъл е цветът, толкова по-ефективен е продукта.

Нещо, което не е широко известно, е че Фулвинова киселина не само подпомага при приемането на хранителни вещества и транспортирането им през растението, но също така, че тя може да транспортира излишните хранителни вещества надолу и извън растението чрез корените, което прави цялата разлика при качеството на вашата реколта!

2) Келп – Водорасли (Kelp)

Когато растенията достигнат последните две седмици, когато узряват плодовете или цветoвете им, те са най-уязвими от болести, особено от гъби и гниене. Въпреки че растенията повече не се хранят активно с NPK, те все още се нуждаят от калций, цинк и други хранителни микроелементи, за да запазят имунната си система в най-добро здраве.

Келп (Kelp) съдържа богатство от калций, микро-нутриенти (включително и цинк) заедно с множество витамини. Водораслите са полезни за растението през целия му живот, а във фазата на зреене се използват витамини B, които да помогнат на окончателното раздуване и съзряване.

3) Б Витамини (B vitamins)

Сред най-важните от витамините са витамините В. Те подпомагат за оптимизирането на енергийните системи на растенията.

B - Витамините помагат на растенията за много по-бързото възстановяване от стрес
При нормални условия растенията произвеждат всички витамини , които са им необходими, но при условия на стрес , растителните клетки при нарастващите върхове са склонни да се изключват, за да пестят енергия . Ето защо при стрес от засушавания, топлинен стрес и стрес от соли, силно затрудняват темповете на растеж.

Има няколко витамини, които действат като растителни био-стимуланти, но най-популярните от тях са B1, B2, B3 и B6, заради техния положителен ефект върху метаболизма на растението. Много микроорганизми произвеждат В-витамини като естествени странични продукти, но екстрактът от мая за квасене съдържа най-високите концентрации. В-витамините работят на клетъчно ниво, и те са често срещани като добавки при клониращите гелове и разтворите за клониране, обогатителите за каменна вата , както и повечето търговски био-стимуланти за растения.

 

Използвайте Келп (Kelp) в комбинация с  Фулвинова киселина(Fulvic Acid) и Б витамини (B vitamins), за да осигурите на вашите растения само най-качествените и естествени добавки, които са така необходими по време на последните етапи от отглеждането на растението.

Всъщност, единственото нещо, което е по-добро за растенията от използването на Фулвинова киселина (Fulvic Acid), Kelpи Б витамини през последните 2 седмици на растеж, е това да ги използвате през целия период от развитието на растението!

facebook_pixel