1
български език
Категории

Най-продавани

дасдасдасдас

Най-добра цена

RAW Nitrogen Преглед отблизо

RAW Nitrogen - Азот 57гр./227гр./907гр.

Купувайки този продукт вие ще добавите 159 loyalty points В твоята количка ще има 159 грийнкойна , които могат да бъдат разменени за 7,95 лв


В наличност

RAW Азот

 100% водо-разтворим екстракт азот на прах
 Изчистена и опростена технология
 Без добавки за пълнеж
 Без стабилизатори
 Без добавена вода
 Позволява максимален контрол и създаване на собствени рецепти
 По-ниска цена за по-вече продукт

Подробна таблица с хранителна програма можете да изтеглите от бутона "За сваляне"

Повече детайли

Цена: 19,80 лв

Открихте по-добра цена?

Наш служител ще се свърже с вас
до 24 часа, за да потвърдите поръчката.

Поръчка без регистрция Поръчка по телефон 0895 553 237

Повече информация

RAW Nitrogen - Азот 57гр./227гр./907гр.

Азот: основен макроелемент за растеж RAW Азот съдържа 20% амониев азот (N) във водо-разтворима форма. RAW Азот не съдържа нитрати или урея, което позволява той да се прилага на всички етапи на растеж и цъфтеж. Растенията извличат две форми на азот: нитратен азот и амониев азот. Raw Азот е само амониев азот. Той може да се използва като листен фураж и по време на цъфтеж за разлика от нитратния азот. RAW Азот е идеален за стимулиране на азотните нива, за лечение на дефицити и за създаване на оптимално завършени рецепти. Работи заедно с всички програми на хранителни вещества и подхранване. RAW Азот е основен макро-елемент за растежа на растенията, използван в относително големи количества от растението. През първата половина от живота на растението, то ще усвои до 80% от азота, необходим му за целия си цикъл на растеж. Ето защо, най-високо качествените хидропонични формули за растеж имат относително високо съотношение на азот: калий (N: K) в сравнение с формулите за цъвтеж. Типично съотношение Азот/Калий за вегетативния хранителен растеж е около 1:1,5 , или около един и половина пъти повече калий отколкото азот. За цъфтенето формулата има съотношение на Азот/Калиий - 1:2, или около два пъти повече калиев отколкото азот. Растенията поемат азот под две различни форми: нитратен азот и амониев азот. Ако погледнете етикета на всяка бутилка тор, съотношение на Азот-Фосфор-Калий (N-P-K) е дадено. Например, ако торта има съотношение на N-P-K = 3-1-5, то в нея има 3% азот, 1% фосфор (като P202) и 5% калий (като K20). Ако погледнете на гърба на бутилката, формите на азота са допълнително разделени на процентното съдържание на нитратен и амониев азот. Базовата хранителна хидропонична формула съдържа най-малко 90% азот в формата на нитрати, и не повече от 10% от азот в амониева форма. Да не се добавят прекалено много нитрати!
Много производители несъзнателно над-наторяват с азот, особено нитратен азот Нитратния азот е "лукс" елемент за растението. С други думи, ако дадете на вашите растения допълнително нитрат, растението ще го взема без значение дали растението се нуждае или не! Над 30% от енергията на фотосинтезата се изгаря само да се усвояват нитрати. Така че, ако добавите твърде много нитратен азот, растението изгаря своите енергийни запаси за още растеж по върховете, а растежа на корените се потиска. Като цяло растенията могат да изглеждат буйни и тъмно зелени, но всъщност ще бъдат отслабени. Растенията с излишък на нитрати ще произвеждат големи клетки с тънки клетъчни стени, което ги прави по-податливи на стрес и болести. Прекомерното наличие на нитрати може да забави или дори да предотврати цъфтежа! Съхранените нитрати в растителните тъкани могат също да доведат до неприятни миризми, и те обикновено се считат за нездравословни. В действителност, в Европа, ако нитратните нива са твърде високи в растителната тъкан, то продукцията ще загуби своята биологична сертификация, дори ако са използвани изцяло естествени торове. Но да се избягва и азотен недостиг От друга страна, много важно е да се избегне и недостиг на азот. Недостигът на азот води като цяло до хлороза (или пожълтяване) на листата на растенията. Малко амониев азот е бързото решение. Растенията ще усвоят амониевите йони веднага, без натрупване на излишни нитрати в процеса. Амониев азот може да се използва като лека захранка за позеленяване на листата. Професионалните производители манипулират съотношенията на амониеви и нитратни азоти в хранителния си разтвор, за да се максимизира качество и количеството добив. Например, във формулите за подхранване с "твърда вода“, се наглася по-високо съотношение на амониев азот към нитратен, което да помогне за стабилизирането на рН. Амониевият йон е положително заредена частица. Така че растението поема амониеви йони и обменя положително заредените водородни йони от корените. Тази тенденция неутрализира излишните бикарбонат йони в изворна вода и това довежда до падането на рН нивата надолу. От друга страна, нитратния йон е отрицателно зареден. Така че, когато растението поема нитрати, то изтегля отрицателно заредените бикарбонати или OH- йони от корените, което повишава рН състава. Следователно, увеличаването на амониев азот в съотношение с нитратния може да помогне за стабилизирането на рН проблеми с изворната вода.
За разлика от нитратния азот, амониевият азот се усвоява директно от корените за незабавното използване от растението. Той не изисква изгарянето на излишните въглехидрати в процеса. Под висока светлина и C02 условия, допълнителни амониеви йони могат да бъдат много полезни. Ако въглеродния диоксид се допълва до нива над 750 части на милион, растенията ще поемат с приоритет въглеродни молекули пред нитратен азот, което води до ограничаване на производството на протеини. Ако повечето от азота е достъпен в амониева форма, обаче, растението може да го използва директно за увеличаване на производството на протеини при леки както и високи C02 условия. Само не прекалявайте! Амониевият азот може да се превърне в токсичен за растенията дори и в скромни нива и ще доведе до посредствен растеж, особено в хладни условия със слаба осветеност.

Дозировка:

1гр. на 7л. вода.

Разфасовки: 57 гр. / 227 гр. / 907 гр.

Подобни продукти

Открили сте този продукт на по-ниска цена в друг сайт?
Изпратете ни линк към него, изчакайте обаждане от наш служител
и GrennPlanet ще покрие разликата в цената.

Ако имате други въпроси можете да ни потърсите на
тел: 0895 553 237 или [email protected]

Запитване

E-mail *:
Телефон *:
Линк към продукта *: