1
български език
Категории

Най-продавани

дасдасдасдас

Най-добра цена

RAW Amino Acids (Omina) Преглед отблизо

RAW Amino Acids (Omina) - Амино Киселини 57гр./ 227гр.

Купувайки този продукт вие ще добавите 98 loyalty points В твоята количка ще има 98 грийнкойна , които могат да бъдат разменени за 4,90 лв


В наличност

RAW Амино Киселини

 100% прахообразни, водо-разтворими, аминокиселини
 Изчистена и опростена технология
 Без добавки за пълнеж
 Без стабилизатори
 Без добавена вода
 Позволява максимален контрол и създаване на собствени рецепти
 По-ниска цена за по-вече продукт

Подробна таблица с хранителна програма можете да изтеглите от бутона "За сваляне"

Повече детайли

Цена: 38,00 лв

Открихте по-добра цена?

Наш служител ще се свърже с вас
до 24 часа, за да потвърдите поръчката.

Поръчка без регистрция Поръчка по телефон 0895 553 237

Повече информация

RAW Amino Acids (Omina) - Амино Киселини 57гр./ 227гр.

RAW Амино Киселини (Omina): 100% разтворими във вода амино киселини
RAW Omina е природно достъпен източник на 14% растителен азот извлечен чрез хидролиза от растителни протеини. RAW Omina се абсорбира лесно и оказва драматичен ефект върху усвояването на калций от корените. Продукта е напълно водо-разтворим и не може да предизвика запушвания в помпите и напоителните маркучи. Използвайте RAW Omina през всички етапи на растеж и цъфтеж. RAW Omina е съвместима дoбавка към всички подхранващи програми.
Добавянето на аминокиселини към хидропоничните подхранващи разтвори често оказва драматичен ефект върху растежа на растенията. Отново, тайната на аминокиселините се крие в природата. Докато ползотворните микроорганизми живеят и се размножават в органична почва, те произвеждат ензими които разпадат органичната тъкан. Този процес се нарича ензимна-хидролиза . Аминокиселините, произведени чрез ензимна хидролиза имат "лява" ориентация и са наречени "L-амино киселини". L-амино киселини, произведени от микроорганизми се абсорбират лесно от растителни клетки, но синтетични аминокиселини, получени чрез киселинна или алкална хидролиза имат "дясна" ориентация и не са биологично активни. Чрез добавяне на L-аминокиселини, получени от ензимна хидролиза директно към резервоара, хидропонично отглежданите растения ще реагират по същия начин, както и растенията отглеждани в най-добрите органични почви.
Аминокиселините имат драматичен ефект за усвояването на калций от корените
Особено смесите от аминокиселини богати на първичните хелатори - глутаминова киселина и глицин. В природата, както и в хидропониката, калция има тенденция да реагира с фосфати и сулфати и да образува утаяване в разтвор, познат като "котлен камък". Котления камък прави калция недостъпен за растението. С течение на времето, тези калциеви отлагания запушват помпите и напоителните маркучи и ги превръщат в постоянна грижа за хидропонните производители. Тези хелатори, от друга страна се прикрепят към калциевите йони като челюсти, който им пречат да реагират с други минерали, за да се образува котлен камък. В същото време, глутаминовата киселина и глицинът стимулират основните клетки за отваряне на калциевите йонни канали, което позволява на растенията да приемат калциеви йони хиляда до милион пъти по-бързо, отколкото чрез проста осмоза!

Калцият е много важен за изграждането на здрави клетъчни стени
Калцият е неподвижен елемент. С други думи, след като е депозиран в растителните клетки не може да се премества в други части на растението. Ето защо, постоянен прием на калций трябва да бъде осигуряван за корените на енергично растящи растения. Калцият е много важен за изграждането на здрави клетъчни стени. Когато голямо количество на калций е достъпно за растенията, клетъчното делене и разширяване на клетъчната стена се ускоряват.
Аминокиселини също спомогнат за опазване на растенията, от температурен стрес

Растения с отслабени клетъчни стени са по-податливи на силна топлина и студ. Например, по време на замръзване, водата между клетъчните стени кристализира, което води до пробиване на клетъчните мембрани и увяхване на растенията. Но когато растението има допълнително калциев пектат между клетъчните стени, вместо вода, нараняването на растението е сведено до минимум. Например, не би било необичайно ако растения на маруля, третирани с аминокиселини, могат да преживеят две или три пълни замръзвания! Въпреки че повечето хидропонни зеленчуци се отглеждат в контролирана среда, бъдещи изследвания на аминокиселинните добавки могат да предложат начини за отглеждане на растения при по-ниски температури, без да се жертва качеството или добива. Докато енергийните разходи непрестанно нарастват, възможността да се пригаждат растенията към температурни крайности могат да имат важни икономически ползи за производителите.

Приемане на вода и хранителни вещества по-ефективно
Увеличеното наличие на калций, предоставено от аминокиселини има и вторични ползи. Едно растение със силна съдовата система поема вода и хранителни вещества по-ефективно и увеличава Брикс фактора на растението. Брикс е измерване на процента на съдържанието на захар в соковете и е общ показател за здравето и жизнеността на растението. Брикс се измерва с рефрактометър. Органичните молекули, не са електропроводими, но общо всички разтворени вещества във водата изместват, или пречупват, светлина. С помощта на Брикс рефрактометъра е лесно. Няколко капки сок се изстисква върху предметното стъкло на рефрактометъра, и инструментът се насочва срещу източник на светлина. Колкото повече разтворени твърди вещества има в сока, толкова повече те пречупват светлината и така се индикират по-високи показания на Брикс. Докладвано е че ако Брикс факторът на сока надвишава 12%, смучещите насекоми дори не разпознават растението като храна!
Растения, отглеждани с аминокиселини като добавки са по-богати на захар

Освен това, за всеки 1% увеличение на Брикс, температурата на замръзване се понижава с половин градус. Брикс се използва също така с цел измерване на качеството на плодове и зеленчуци. Премиум качество за продукция имат най-високите нива на Брикс. Затова растения израснали с добавени аминокиселини обикновено са по-богати на захари и други хранителни елементи, които им позволяват да бъдат продадени на високи цени.

Употреба:

от 1гр. до 2гр. на 7л. вода.

Разфасовки: 57 гр. / 227 гр.

Извлечен чрез: растителна протеинова хидролиза

Подобни продукти

Открили сте този продукт на по-ниска цена в друг сайт?
Изпратете ни линк към него, изчакайте обаждане от наш служител
и GrennPlanet ще покрие разликата в цената.

Ако имате други въпроси можете да ни потърсите на
тел: 0895 553 237 или [email protected]

Запитване

E-mail *:
Телефон *:
Линк към продукта *: