Заповядайте в магазин Green Planet в гр. София на ул. Ангиста 212 Б

Вашата количка

Няма продукти

0,00 лв. Общо
Поръчайте
Поръчай на:
Ползите от прибавянето на въглероден диоксид (CO2) в парника ви за отглеждане.

CO2?

Ползите от прибавянето на въглероден диоксид (CO2) в парника ви за отглеждане.

Градинарите, отглеждащи в затворени помещения, винаги търсят нови и иновативни начини за увеличаване на добивите си. Всъщност има много лесен начин да увеличите максимално добивите си и да отгледате силни и здрави растения, а това е чрез добавянето на CO към вашето помещение за отглеждане. 

Какво представлява въглеродният диоксид (CO2) ?

Въглеродният диоксид е химичното съединение, което изхвърляме при процеса на дишане. Също така е това, което растенията използват, за да инициират фотосинтетични процеси. Растенията всъщност „вдишват“ COпрез деня, но го отделят през нощта. Нивото на въглероден диоксид се измерва в ppm (части на милион), като обикновения диапазон в помещенията  за отглеждане е между 300-400ppm. Ако приемем, че въздушната циркулация в помещението ви е достатъчна, трябва да сте в състояние да постигнете атмосферен баланс от 390 ppm. При това ниво развитието на растенията  в затвореното пространство , трябва да е подобно на това в градината.

Ако нивото на CO2  падне под 200 ppm, вашите култури  ще спрат да се развиват. Имайки това предвид ако правите всичко правилно и разполагате с фино настроена система, въглеродният диоксид може да се бъде ключът към увеличаването на добивите ви. Повишаване на нивата на CO2 в помещението за отглеждане, може значително да увеличи развитието на растенията ви, без да се налага да променяте начина, по който отглеждате.

При повишаване нивата на CO2  до около  1500 ppm, ще започнете да наблюдавате това значително увеличение  в развитието. Производителите наблюдават до 100% увеличение на скоростта на растеж  при 1500 ppm.

Ползите от прибавянето на въглероден диоксид в помещението  за отглеждане.

Най-важната и очевидна полза е настъпването на значително нарастване в развитието на културите ви, особено ако максимално сте оптимизирали потенциала на вашата система за отглеждане. В допълнение на това, ако нивата на COбиват поддържани в диапазон от 1000-1200 ppm, отглеждането в помещенията може да се извършва при по-висока температура, което е от голямо значение, при хората, които постоянно се борят да поддържат ниски температури, за да избягват температурния стрес при растенията.

CO2  по време на вегетация.

По време на вегетативния период, прибавянето на въглероден диоксид е най-добрия начин за увеличаване  скоростта на растителното развитие. Това позволява много по-голям вегетативен растеж за значително  по-кратък период от време.

CO2  по време на цъфтеж.

Прибавянето на въглероден  диоксид  през етапа на цъфтеж е от изключителна важност. Той може да стартира производството на цвят и значително да увеличи размерите му. 

Как да добавим COв помещението ни за отглеждане.

Ще ви предложим четири начина за предоставяне на CO2 в помещението за отглеждане.

  1. Co2Boost Генератор кофа с помпа.

 

Съдържа изцяло натурални COпродуциращи съставки. Продукта е проектиран да работи с вашите светлинни цикли. Растенията приемат CO2 само когато са изложени на светлина, затова е препоръчително да изключвате помпата през времето, когато светлините са изключени. Тази Boost Кофа идва с помпа, която вие трябва да инсталирате, за да започне изпускането на въглероден двуокис. Веднъж след като кофата е разпечата, започва трайността на нейния живот. Кофата снабдява с около 1000-2000 ppm CO.  Ако окачите маркуча, излизащ от кофата, над растенията, COще се абсорбира много бързо, защото е по-тежък от въздуха,като по този начин ефектът му  ще е ясно видим.

        2. ExHale  CO торба.

Торбата  ExHale  CO   култивира въглероден диоксид (CO2)  24 часа на ден в помещението за отглеждане, чрез извличане на газообразна продукция от голямо парче мицелна маса.  ExHale CO2   предоставя бърз и лесен начин за увеличаване нивата на CO2 в околния въздух до 1500 ppm. Микропорестият дихателен филтър на торбата постоянно  освобождава въглероден диоксид в период  до 6 месеца. Торбата  ExHale CO2 ще осигури необходимия въглероден диоксид на 4-6 растения. Една торба покрива нуждите на 1,5 кв.м. площ от помещението за отглеждане. Няма нужда от включване и изключване, просто позиционирайте ExHale CO2 торбата в помещението за отглеждане и я оставете да си свърши работата.

       3. CO2Boost Budy торба.

    

Напълно безопасен и органичен начин да добавите COв по-малки помещения за отглеждане. Използва се през всички фази на растежа – от вегетативната до цъфтежната фаза. Boost Buddy произвежда непрекъснато Co2. Не изисква дневна поддръжка, нито електричество и не произвежда топлина. Просто поставете торбата в помещението за отглеждане, препоръчително е да я позиционирате над растенията си, и махнете една от лепенките върху торбата.

        4. CO2 генератор с 2 или 4 бутилки в комбинация с контролер, сензор и регулатор под налягане.

COгенераторът работи с пропан-бутан. Това е един ефикасен,ценово ефективен, надежден и добре защитен уред, включващ адаптeр 220/24V. Автоматично зaпалване, зaщита от угасване на пламъка и накланяне на уреда.Всички генератори SuperPro са индивидуално тествани!

COконтролер (Dimlux Maxi controller + Co2 сензор)- CO2сензорът на Dimlux, предназначен за Maxi Controller, предоставя точна информация за съдържанието на CО² (въглероден диоксид) в атмосферата на помещението. Междувременно сензорът захранва CО² генератор, който произвежда точно толкова CО², колкото е нужно, за да се поддържат оптимални нива през цялото време . CО² сензорът на Dimlux работи в комбинация с Maxi Controller-а, който регулира PPM количеството. Вградения светлинен сензор, следи разликата в промяната на светлината, за да осигури дистрибуция на въглероден диоксид, само тогава, когато е нужна за процеса на фотосинтеза. 

- CO2 регулатор под налягане - С помощта на този регулатор под налягане, ще можете да дозирате количеството CO2, което се отпуска от генератора в помещението ви за отглеждане. Този редуктор  работи оптимално, когато се комбинира с CO2 контролер комплект на Dimlux. Продукта е компактен и качествен.

facebook_pixel