-20% НАМАЛЕНИЕ на всички стоки в наличност за периода от 25.11 до 01.12! Незабравяйте да напишете GREEN22 в коментар!

Вашата количка

Няма продукти

0,00 лв. Общо
Поръчайте
Поръчай на:
Екипът на Атина винаги отделя време за проучвания и многократни тествания за потвърждаване на резултатите, в едни от най-добрите бази за отглеждане. Това е което до момента са установили и ни го предоставят, като правилния метод за напояване.

ATHENA - Стратегия за напояване

P1 Напояване

P1 е напояване на саксията или кубчето вата до пълният капацитет на полето (пълно насищане).

Започнете 1-2 часа след светването на светлините с напояване на всеки 15-30 минути, докато се достигне капацитетът на полето (пълно насищане) и се види 5-15% отток. Това обикновено отнема от 5-9 напоявания при 2-6% поливки.

P2 Напояване

P2 е за задържане на полевия капацитет и обикновено започва 1-2 часа след завършване на P1. Търсете 3-5% засушаване между подаванията на P2. Ще отнеме от 45 минути до 2 часа между захранванията въз основа на вашия субстрат, размера на саксията и начина, по който се управлява средата, за да се постигне това изсушаване.

P3 Засушаване

P3 е засушаване през нощта. По време на вегетация и нарастване на плодовете търсете около 15% засушаване. По време на ранния цъфтеж и крайния процес на промиване, потърсете около 30% засушаване. Това е много критична стъпка, когато работите в саксия от 3.785л (1 галон) или 6×6 каменна вата с много големи растения.

EC диапазони на субстрата

Това са EC диапазоните, които искате във вашия субстрат. Ако видите необичайни нива на EC, препоръчваме да направите „промивка" на саксията или ватата, като постигнете 20-35% изтичане с разтвор, който е с 50% по-малко EC от нормалното. (Ако храните при 3.0 EC, промийте саксията с 1.5 EC) Върнете се към нормалното си EC, когато вашият EC се върне към нормалното.

Размер на поливката/обем

Това е ръководство за определяне какъв би бил размерът на поливка от 1% за саксията която използвате. Например, ако имате саксия от 10л, 1% от 10; е 100мл = 1% поливка. За да определите времето, необходимо за постигане на 1% поливка, искате да поставите чифт капкообразуватели в мерителна кана и да замерите колко време е необходимо, за да постигнете желаните милилитри.

 - Управление през вегетацията - целево водно съдържание 40-65% и засушаване - 1-10%. Ние търсим условия без стрес, позволяващи енергичен растеж и фокусиране върху основата на корена и структурата на стъблото.

 - Управление по време на цъфтеж - Целево водно съдържание - 35-60% и засушаване - 15-30%. Това помага в пред цъфтежната фаза и подпомага узряването чрез увеличаване на производството на терпени и THC

*Вегетация =  управление през вегетация

*Ранен цъфтеж (разтягане) =  управление по време на цъфтеж

*Среден цъфтеж (образуване на цвят) = управление през вегетация

*Късен цъфтеж (зреене) =  управление по време на цъфтеж

Превключването на вашите стратегии за напояване ви помага да се съсредоточите върху по-големи или по-малки засушавания (управление през вегетацията и управление по време не цъфтеж) на определени етапи от растежа, манипулира растението да изведе най-доброто от своите характеристики/генетика, качество и по-големи добиви.

facebook_pixel