Заповядайте в магазин Green Planet в гр. София на ул. Ангиста 212 Б

Вашата количка

Няма продукти

0,00 лв. Общо
Поръчайте
Поръчай на:
Увреждането причинено от дефицит на калций и последствията са ужасни - некротичен растеж, инфекция с ботритис и загуба на добив. Липсата на калция и микроелементите допринасят растенията да изглеждат узрели на външен вид, но дълбоко в тъканта, дефицитите се натрупват и непълното формиране на клетъчната стена оставя широко отворена врата за инфекции.

Значението на калция и неподвижните хранителни вещества в края на цъфтежа.

Black Heart, Bitter Pit и Blossom end rot - Tова са всички имена на увреждания причинени от липса на калций в култури различни от канабиса.

Въпреки че канабисът няма шикозно име за увреждане причинено от дефицит на калций последствията са също толкова ужасни. Некротичен растеж, инфекция с ботритис и загуба на добив.

За съжаление използването на традиционни методи за промиване с модерни техники кара много производители да следват точно този път в опит да повишат качеството на продукта си.

Традиционното промиване с вода преминала обратна осмоза с цел премахване на азота е част уравнението. Известно е, че излишният азот забавя узряването на цветята и е важно азотът да се намали или напълно да се премахне в края на цъфтежа, за да се насърчи узряването на културите и да се подобри качеството на цветът.

Нашите тестове показаха, че контролирания азотен дефицит през последните 3 седмици от цъфтежа увеличава общото производство на канабиноид и търпени.

Тази техника работи само, ако продължавате да осигурявате на зреещите растения пълния спектър от неподвижни хранителни елементи.

Тук традиционното промиване с осмозна вода се проваля. Докато премахва азота от кореновата зона осмозната вода също така премахва образуването на неподвижни хранителни елементи, от които най критичен е калцият, както и микроелементите.

Растенията изглеждат узрели на външен вид, но дълбоко в тъканта, дефицитите се натрупват и непълното формиране на клетъчната стена оставя широко отворена врата за инфекции.

Съвременните високопроизводителни техники за отглеждане имат минимален капацитет за буфериране на катиони и промиванията с вода от обратна осмоза са неприемливи. 

Заключени и повредени растения ще бъде вероятният резултат.

facebook_pixel