Заповядайте в магазин Green Planet в гр. София на ул. Ангиста 212 Б

Вашата количка

Няма продукти

0,00 лв. Общо
Поръчайте
Поръчай на:
Препоръчителните стандартни процедури за анализиране на оттичащия се разтвор имат за основна цел да ни дадът една отправна точка за здравето, храненето и проблемите на нашите растения.

СОП (Стандартни Операционни Процедури) за проверка на оттичащия се разтвор и защо извършваме проверка

По-високото рН на оттичащият се разтвор в сравнение с входния разтвор обикновено означава, че растението използва ефективно хранителните вещества, особено азота. Това обикновено се случва по време на вегетацията и в началото на цъфтежа и е признак за здраво развиващо се растение.

Обратно, по-ниското pH на оттичащият се разтвор е признак за проблеми в кореновата зона. Като цяло ниското pH показва, че растението има проблеми с използването на хранителните вещества в кореновата зона. Възможни проблеми могат да бъдат патогени, като фузариум или питиум в кореновата зона. Ниското рН оттичане обикновено се случва, когато кореновата зона е твърде влажна и корените се намират в прекалено влжна среда и загниват.

Всякакви органични вещества в кореновата зона могат да засилят колебанията на рН и трябва да се избягват. Друг начин за да избегнете ниското pH и проблемите с корените е да използвате окислител, като нашия продукт с хипохлорна киселина Cleanse (Athena). Оксидаторите повишават окислително-редукционните процеси на кореновата зона и поддържат нещата чисти и стабилни."

facebook_pixel