Заповядайте в магазин Green Planet в гр. София на ул. Ангиста 212 Б

Вашата количка

Няма продукти

0,00 лв. Общо
Поръчайте
Поръчай на:
Guano-Diffusion е Френска компания, специализираща в производството на висококачествени органични торове, предназначени за постигане на големи реколти. Водещия им продукт е тор от прилепи, от който е съставен пълен диапазон от органични торове.

Защо Guano-Diffusion е правилния избор?

Guano-Diffusion е Френска компания, специализираща в производството на висококачествени органични торове, предназначени за постигане на големи реколти. Водещия им продукт е тор от прилепи, от който е съставен пълен диапазон от органични торове.

Благодарение на комбинацията от точно съотношение и качество на суровината, както и опита на компанията, Guano-Diffusion са успели да създадат напълно органична и завършена програма за отглеждане. Просто миксирайте техните 4 органични прахообразни торове със субстрат "light" или коко и извлечете максимума от вашите растения.

"КАЧЕСТВО НАД ВСИЧКО

От 2012 г. насам, Guano-Diffusion са отдадени на максимизиране на добивите, качеството и вкуса на реколтата, както и екологията. Използвайки органични торове от висок клас; тор от прилепи (за растеж и цъфтеж), микоризни гъбички и водорасли на прах, те помагат на потребителя да работи високо ефективно по един натурален начин.

Guano-Diffusion предлага широка гама, отговаряща на хранителните нужди на културите ви, без значение в кой период от развитието си се намират. Лесни за употреба, всеки един от техните продукти си има специфично предназначение. Подходящи за вътрешно отглеждане в саксии, както и за външно отглеждане в почва, тези органични торове са предназначени за всички типове растения. Одобрени са спрямо регулацията на европейската комисия за органично отглеждане (EC 837/2007).
Guanodiff ви позволява да отглеждате органично, лесно и ефективно. Трябва само да спазвате препоръчителните дози, както и да внимавате да не смесвате торовете си с обогатена почва или коко субстрат.

Защо е толкова лесно да се отглежда с Guanno-Diffusion?
От покълване до обиране на реколтата, се използват само 4 продукта и чиста вода за поливане, без появата на каквито и да е дефицити. Също и без да има нужда да прибавяте минерални добавки.

  • ALGUAMYCOR® до 7 пъти по-ефективна коренна система.
  • GUANODIFF CLASSIC’S за устойчив, силен и пълен растеж.
  • GUANODIFF BLOOM за буен цъфтеж и повишен аромат.
  • LOMBRICOMPOST за оптимизирана асимилация на веществата и подобрена защита.

Органични торове

Guano-Diffusion предлага редица от изключителни органични торове: гуано от прилепи, водорасли на прах и компост с червеи.
Органичните торове имат две главни предимства:
1. Те осигуряват забавено усвояване на хранителните вещества, които се абсорбират чрез прогресивна минерализация, предпазвайки се по този начин от изгаряне на растенията и промиване на почвата от хранителните вещества. Нещо повече почвата ви ще подобри структурата и хранителните си свойства.
2. Торът от прилепи ще обогати почвата ви с органична материя. Главните натурални органични торове се извличат от : роговете на животни, изсушена животинска кръв, рицинови продукти и водорасли, но най-пълноценния си остава органичния тор от прилепи, който е богат на азот, фосфор и микроелементи. Не всички органични торове се разграждат с една и съща скорост. Гуаното от прилепи е особено подходящо за интензивни растения на кратки цикли (3 месеца). В действителност, постепенно се разгражда в период от 10 седмици, като му трябва известно време, докато започне да освобождава хранителните вещества в почвата след първото поливане.

Неорганични торове

Неорганични торове са вещества от минерален произход, получени с помощта на химическата промишленост, или в най-добрия случай, чрез използване на природните ресурси. Те предлагат достъпност и мигновено усвояване на хранителните вещества на растението. Имат няколко основни недостатъка:
1. Риск от изгаряне при най-малкото преторяване.
2. Преди обиране на реколтата трябва да направите цикъл "промиване".
3. Растенията асимилират веществата по-лесно, което ги прави пасивни и по-малко устойчиви на промени и болести.
Използвани навън, те допринасят за отмиването на почвата и извличането на полезните веществата от нея.

Какво представлява тор с бавно усвояване?

Това са торове, чието действие е бавно и продължително. Те трябва да бъдат приложени в горния 5 см слой на почвата. Благодарение на предварителна минерализация в продължение на няколко десетилетия, торът на Guano-Diffusion се използва, както за тор с бавно усвояване, така и за тор с бързо усвояване. С други думи, някои от веществата ще бъдат усвоени от растението още от първото поливане. Агрокултурната наука ясно разграничава ефективността на органичните и неорганичните торове, когато се използват, като торове с бавно усвояване. Тя препоръчва използването на органични, защото създават хумус и оптимизират развитието на ползотворни микроби в почвата.

Защо да използваме компост с червеи?

Прилагането на хранителни вещества не е достатъчно, за да се постигнат добри добиви. Почвата също играе ключова роля при усвояването на хранителни вещества от растенията. Микробната активност е пряк фактор в процеса на усвояване на веществата. Най-качествения почвен подобрител, по отношение на микробната флора, е компостта с червеи. 1000 пъти по-богати на микробна флора от конския тор, както и 10 пъти по-концентриран спрямо хранителни вещества. Чрез използване на органични торове, вие храните почвата, която на свой ред захранва културите ви. Растението е добре поддържано и хранено, индиректно от намесата на живата микробна флора, която преобразува органичните торове в еквивалентни минерални йони. За да обобщим: добивите от вашите култури, зависят пряко от качеството на микрофлората в средата за отглеждане.

facebook_pixel