Заповядайте в магазин Green Planet в гр. София на ул. Ангиста 212 Б

Вашата количка

Няма продукти

0,00 лв. Общо
Поръчайте
Поръчай на:
Бихте ли използвали продукт, който би увеличил теглото на добива ви с до 80%? А ако също така, този продукт повишава толерантността на растенията спрямо стресовите фактори на околната среда, като суша и високи температури, и предоставя резистентност срещу атаките на вредители. В допълнение, продуктът е доказан, като....

Елемент, твърде добър, за да бъде пропоуснат: ползите от използването на силиций.

Как да увеличите добива си с до 80%

Бихте ли използвали продукт, който би увеличил теглото на добива ви с до 80%?

А ако също така, този продукт повишава толерантността на растенията спрямо стресовите фактори на околната среда, като суша и високи температури, и предоставя резистентност срещу атаките на вредители. В допълнение, продуктът е доказан, като защита от брашнеста мана (Sphaerotheca fulginea), кореново гниене (Fusarium oxysporum), Питиум и сиво гниене (Ботритис цинереа).

А сега, ако ви кажа, че този продукт е реален, достъпен, и че горепосоченият списък с отлични качества  е само малка част от това, което е доказаното действие на продукта?

Този чудотворен продукт се оказва вторият най-богат елемент, наличен на повърхността на земята: силиций. Въпреки че, не е считан за един от 16-те основни хранителни елемента, нужни на растението, за да се развива, силицият може да се окаже най-добрата добавка към вашия хранителен режим.

Със сигурност е доказано, че растенията се развиват в хидропонен разтвор, лишен от силиций, но когато бъде добавен, анализът на растителната тъкан отчита, че силиция достига до 10% от сухото тегло на растението. Всеки иска по-голям добив и използването на силиций може да е отговора.

Другия начин, по който силицият бива ползотворен е способността му да насърчава синтеза на органични отбранителни съединения. Когато растение е атакувано от вредители или патогени, то изпраща химично съобщение, активиращо натуралните растителни защити. Проведено изследване върху краставици, убедително е доказало, че културите са защитени от гъбични патогени, при наличието на силиций в хидропонния разтвор.

Още една полза от употребата на този елемент е балансирания прием на хранителни вещества. Силицият извършва това, чрез потискането на алуминий (Al), манган (Mn) и натрий (Na), и чрез спомагайки приема на фосфор (P), магнезий (Mg), калий (K), желязо (Fe), мед (Cu) и цинк (Zn).

Когато се прилага при почвени и безпочвени субстрати от торф и борова кора, силицият предотвратява прекаленото окисляване на средата за отглеждане, защитавайки от заключване на елементите в субстрата, както и от усвояването на токсични елементи, като алуминий. 

Когато антурите се отглеждат в почва с наличен в нея алуминий, тестваната тъкан е отчела 150 ppm алуминий, докато при растенията, отглеждани в  същата почва, но с добавен силиций, тестовете отчитат само 41 ppm алуминий в тъканта.

Ако обмисляте добавянето на силиций към хранителната ви програма, запомнете че той трябва да е първото нещо, което добавяте към резервоара с чиста и прясна вода, дори преди основните торове. По своитете химическо свойства, силициевите добавки са алкални, и тъй като повечето тореве са киселинни, силицият трябва да се смеси преди тях. Това ще позволи на концентрираният алкален силиций да се разтвори, предотвратявайки образуването на нежелани хранителни утайки, причинени от локализираните химични реакции.

Силицият може да бъде лек, бустер, лекарство и куриер. Той може да противодейства на увреждането на растенията ви от екстремни температури или да предотврати абсорбирането на токсини, които иначе биха унищожили вашите култури. Защитава ви от насекоми и вредители и може да увеличи теглото на вашата реколта. Силицият наистина е многофункционално полезен елемент, който трябва да бъде във хранителната програма на всеки градинар. Мислете за него като най-добрата и най-евтината застраховка на растенията ви, която можете да закупите!

facebook_pixel