Във връзка с предстоящите официални почивни дни и Великденски празници магазините ни няма да работят на 01.05 и от 03.05 до 06.05.2024г. 

Вашата количка

Няма продукти

0,00 лв. Общо
Поръчайте
Поръчай на:
  • Нов

OPTICLIMATE 15000 Pro 4 (24x600W) - Климатик с водно охлаждане

OptiClimate 15000 PRO4 Инверторен климатик с водно охлаждане ==> 3 фази. OptiClimate 15000 PRO4 Inverter от новата серия PRO 4 е много по-ефективен с вода и електричество и има много по-висок капацитет на изсушаване.

Цена 12336,00 лв.
С вкл. данък
Количество

Greenplanet
Открили сте продукт на по-ниска цена?

Изпратете ни линк към сайта и изчакайте обаждане от наш служител!

  • Политика за сигурност (редактира се с модула Допълнителна информация за потребителя) Политика за сигурност (редактира се с модула Допълнителна информация за потребителя)
  • Правила за доставка (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя) Правила за доставка (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя)
  • Условия за връщане (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя) Условия за връщане (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя)

Информация

OPTICLIMATE 15000 Pro 4 (24x600W) - Климатик с водно охлаждане

OptiClimate 15000 PRO4 Инверторен климатик с водно охлаждане. OptiClimate 15000 PRO4 Inverter от новата серия PRO 4 е много по-ефективен с вода и електричество и има много по-висок капацитет на изсушаване.

  • Име : OptiClimate 15000 PRO4 Inverter
  • Охлаждаща мощност: 15 kW (+8% усилване)
  • Размери: 1230 x 900 x 545 мм
  • Тегло: 190 кг
  • Консумация на вода: 5 до 9,5 литра на минута
  • Консумирана мощност: 3100W
  • Капацитет на обезвлажняване: 441 литра за 24 часа*
  • Напрежение: 400V
  • Връзка: 3 фази 5x4 mm² + D25-3F MCB
  • Нагревателни елементи: 3x2000W
  • Фаза: 3
  • Разделена единица: Не
  • Разширен обхват: Не

* базирано на 80% влажност и околна температура от 30 градуса по Целзий

Разлики между OptiClimate PRO3 и PRO4:

По време на охлаждането въздухът се обезвлажнява. Това е естествено явление.

PRO3 дневен режим:

Устройството охлажда и изсушава въздуха. Ако модулът спре да охлажда, например поради свръхкапацитет (зададената температура е достигната), изсушаването ще спре. Следователно влажността ще се повиши за периода, през който уредът охлажда.

PRO4 дневен режим:

OptiClimate PRO4 може също така да обезвлажнява, когато се достигне зададената температура. Тази функция може да се активира чрез настройка на меню D:32 на 1 (по подразбиране е 0). Когато се достигне желаната температура, модулът въпреки това ще продължи да се охлажда, но топлината, която обикновено се излъчва към водата, сега ще бъде прехвърлена към въздуха, който излиза от модула (топлината се рециклира). В резултат на това по това време няма да се консумира вода. Изсушаването не се регулира от хигростата, а чрез включване или изключване на менюто за настройка D:32. Уредът трябва да изсушава влагата при максималната си стойност, без да се взема предвид хигростатът.

В случая на PRO4 няма значение дали уредът има свръхкапацитет, тъй като той ще продължи да обезвлажнява в дневен режим, дори когато зададената температура бъде достигната.

PRO3 нощен режим:

Уредът ще се охлади, за да изсуши, ако се достигне зададената стойност на хигростата. Охлаждането е частично компенсирано от електрическите нагревателни елементи в модула. По време на изсушаването се изразходва вода + използва се електроенергия за нагревателите.

PRO4 нощен режим:

През нощта OptiClimate PRO4 също ще охлажда, за да обезвлажнява, ако зададената стойност на хигростата бъде достигната. Топлината обаче не се отделя във водата, а се прехвърля към въздуха, който излиза от модула. Поради това по време на обезвлажняването не се изразходва вода. Електрическите нагревателни елементи няма да се активират, защото топлината се рециклира. По време на супер обезвлажняване уредът ще произвежда чиста топлина, изходящият въздух от уреда ще бъде с около 2-4C по-висок от входящия въздух. Това също гарантира, че нагревателните елементи ще се активират още по-малко. Освен ако не се достигне минималната нощна температура, например защото външната температура е много ниска, отоплението ще се активира.

В PRO4 обаче има електрически нагревателни елементи. Те ще се активират през нощта, когато не е необходимо обезвлажняване и ако нощната температура падне под зададената стойност. PRO4 е ефективен с вода и електричество и има много по-висок капацитет за обезвлажняване. Ефективността обаче не променя максималната консумация на вода за минута, нито максималната консумация на енергия. Консумацията на вода и електроенергия обаче ще намалее, тъй като и двата източника са необходими по-рядко и по този начин всеки ден ще се консумират по-малко вода и енергия.

Инвертор

Инверторната технология осигурява плавен контрол на температурата и влажността. Благодарение на инвертора, OptiClimate е в състояние непрекъснато да регулира температурата непрекъснато на зададената температура. Инверторът OptiClimate реагира мигновено и на най-малките разлики между зададената и действителната температура. Техниката предотвратява постоянното включване и изключване на компресора, за да се предотвратят електрически пикове. Това позволява на инвертора OptiClimate да консумира по-малко вода и енергия и също така създава по-равномерна температура и влажност. Тази техника също има функция за „мек старт“, която увеличава скоростта на компресора, за да се предотврати високото електричество при стартиране.

Продукти от същата категория

facebook_pixel