Заповядайте в новооткрития магазин Green Planet  в гр. София на ул. Ангиста 212 Б

Вашата количка

Няма продукти

0,00 лв. Общо
Поръчайте
Поръчай на:

Саксии и подложки

Богата гама от класически, квадратни саксии, саксии от геотекстил, както и от типа Air Pot.

Предпочитанието за контейнери често е въпрос на удобство, цена и наличност, но размерът, формата и цветът на контейнера могат да повлияят на размера и здравето на растението, както и гъвкавостта на градината. Контейнерите са във всички форми и размери и могат да бъдат изградени от почти всичко - глина, метал, пластмаса, дърво и дървесни влакна са най-често срещаните. ВАЖНО Е контейнерът да не е бил използван за нефтопродукти от смъртоносни химикали. Глинените влакна и дървените контейнери се отпускат по-добре от пластмасовите или металните саксии. Тежките глинени саксии са чупливи и абсорбират влагата от почвата вътре, причинявайки бързо изсъхване на почвата. Металните саксии също не са практични за растежните помещения, защото окисляват (ръжда) и могат да отделят вредни елементи и съединения. Дървото, макар и малко скъпо, прави някои от най-добрите контейнери, особено големите повдигнати легла и плантатори на колела. Пластмасовите контейнери са евтини, издръжливи и предлагат най-доброто качество на вътрешните производители. 

Твърдите пластмасови саксии са най-често използваните контейнери. Разрастването на евтини, лесно достъпни контейнери е брилянтно, защото позволява индивидуални грижи за всяко растение. Можете да контролирате специфичния режим на вода и хранителни вещества за всяко растение. Индивидуални саксийни растения също могат да бъдат преместени. Завъртете саксите на всеки няколко дни, така че листата да растат равномерно. Може да местите по-малките растения на места с по интензивна светлина за по бърз растеж. Индивидуалните растения са лесно поставими в карантина или третирани с медицински разтвор.

Текст потовете (Tex pot) са също много приложими. Леки, малки, ефтини и дълготрайни. Те са много лесни за измиване и повторно използване. Изпразнете безпочвената смес и потапяйте торбите в голям контейнер със сапунена вода за една нощ. Измийте всеки един ръчно на следващия ден и напълнете с пръст.

Активни филтри

facebook_pixel