1
български език
Категории

Най-продавани

дасдасдасдас

Най-добра цена

Pro Cal - Калций, магнезий и желязо 1л./ 4л./ 10л. Преглед отблизо

Pro Cal - Калций, магнезий и желязо 1л./ 4л./ 10л.

Купувайки този продукт вие ще добавите 262 loyalty points В твоята количка ще има 262 грийнкойна , които могат да бъдат разменени за 13,10 лв


В наличност

Pro Cal е чудесна добавка източник на Калций, магнезий и желязо. Растенията, които са подложени на бърз растеж много често имат липса на тези важни елементи, така че добавянето им е добра идея.

Подробна таблица с хранителна програма можете да изтеглите от бутона "За сваляне"

Повече детайли

In Stock

Цена: 132,00 лв

Открихте по-добра цена?

Наш служител ще се свърже с вас
до 24 часа, за да потвърдите поръчката.

Поръчка без регистрция Поръчка по телефон 0895 553 237

Повече информация

Pro Cal - Калций, магнезий и желязо 1л./ 4л./ 10л.

PRO CAL

• Заздравява стените на клетките
• Подпомага формирането на калциум пектат
• Изцяло хелатирано желязо
• Важен източник на магнезий
• Видимо увеличение на растежа
• Подобрена ензимна функция
• Подобряване на кокосовите влакна
• Мощна формула
• Рентабилен

ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

PRO CAL: КАКВО Е ТОВА?
Pro Cal е чудесна добавка източник на Калций, магнезий и желязо. Растенията, които са подложени на бърз растеж много често имат липса на тези важни елементи, така че добавянето им е добра идея. Разумният стопанин смята Pro Cal за задължително оръжие в борбата за растежа на растенията.

КАК РАБОТИ?
Растенията са подложени на много стрес и бърза асимилация на хранителните вещества в техния стремеж към изграждане стените на клетката, да произвеждат хлорофил, провеждане на фотосинтеза, делене на клетките и други важни функции. Калцият е елемент, който не е много подвижен в растението и се нуждае от струя течност през растението за да го придвижи до частите, които се нуждаят от него, и нещо повече - калцият трябва да е във форма, която улеснява транспортирането му. Излишно е да имате обилно захранване с калций, растението не може да го усвои. Pro Cal реши този проблем, така че източникът на калций да е наличен и снабден с допълнителен магнезий и изцяло алкализирано желязо.

ЗАЩО РАБОТИ?
Pro Cal работи защото съдържа следните съставки:
Calcium Nitrate – Калциум нитрат – Калцият се добива от калциев нитрат, калцият е съществена част от структурата на стената на клетката, където се формира лепило (калциум пектат), който държи клетките една за друга и подпомага нов растеж, подобява усвояването на хранителните вещества от корените и тяхното движение по растението. Активира редица ензимни системи регулиращи растежа, подпомага превръщането на нитрат-нитрогена във форми, необходими за формиране на протеин и спомага подобряването на устойчивостта срещу болести. Калцият е междуклетъчен куриер и може да изпрати сигнал от една клетка до друга като им предава информация да реагират или да си взаимодействат. Той също осигурява транспорт и запазване на много други елементи. Калций, магнезий и калий живеят в деликатен баланс в растенията. Прекалено много от един от елементите би довело до потискане на другите два. И накрая калцият е подпомагащ фактор в много ензимни реакции. Наличието му е необходимо за включване или изключване на някой ензим и позволява катализирането на реакцията.
Повечето стопани използват високи стойости на Pro Cal (около 50-200ppm) по време на първите две седмици на цъфтеж. Това е времето, през което растението използва по-висока концентрация на калций и магнезий за подпомагане на бързото делене на клетки, превръща растението от вегетативен в репродуктивен стадий. Също е необходим допълнителен Pro Cal по време на силния цъфтеж четири или шест седмици в цъфтежния процес. Добра идея е да направите препарата част от седмичната грижа.
Magnesium Nitrate – Магнезий Нитрат Магнезият се добива от магнезиевия нитрат като осигурява източник на двата елемента. Магнезият е част от хлорофила на всички растения. Магнезият е също централно ядро на хлорофилната молекула в зелената част на растението и много важен за фотосинтезата. Нещо повече - ако магнезият е недостатъчен, дефицитът на хлорофил води до лош растеж и закърняло растение.
Магнезият също помага активизирането на специфични ензимни системи. Ензимите са комплексни вещества, които изграждат, модифицират или разлагат сместа като част от нормалния метаболизъм на растенията. Ензимите са съществено важни за всеки процес от живота на растението. Ако не са активните ензими се спира смесването на всичко.
Fe EDDHA - Fe EDDHA или железен етилендиамин-N,N’-bis(hydroxyphenylacetic acid) е малка, но много важна субстанция. Желязото е съществено важно за произвеждането на хлорофил и върви ръка за ръка с магнезия. Проблемът с желязото е, че е много реактивно с другите минерали и се затваря с други елементи, по специално с фосфора като предаване не е налично. По тази причина желязото трябва да е хелатирано или защитено по начин, който го прави наличен за растението при широк диапазон на pH.
Желязото може да бъде токсично при ниски стойности на pH или напълно да липсва при високи pH нива, за да избегнем това и да може растението да е добре ние изполваме хелатирано желязо наречено EFFGA което свързва желязото и го запазва при формирането на другите елементи и го прави налично за растението в pHJ количества от 3.5-9.0. Много е важно, ако използвате торове за почвата при стойности на pH, които могат да действат в алкалната зона.
Fe EDTA - Fe EDTA или железен Етилендиаминтетраацетикацид е също хелатен, който се използва да поддържа наличността на желязото в диапазон на pH под 7.5, което е иделано, ако използвате хидропоници. Pro Cal използва различни хелати за да сме сигурни, че елементите са винаги са в устойчива форма за използване и няма да отидат на загуба.
Low Molecular Weight Humic Acid – Хумусна Киселина с Ниско Молекулно Тегло Също известна като фулвик киселина, играе важна роля на хелатор на важни минерали и органични компоненти като им позволява да преминават през клетъчната мембрана много по-ефективно. Фулвик киселината стимулира производството на ензими, което е важно за функциите на растението. Една от най-важните функции на фулвик киселината в Pro Cal е да поддържа калция изцяло хелатиран, така че да бъде винаги лесно достъпен за изграждането на новия растеж.

ОСНОВНИ ТОЧКИ
• Заздравява стените на клетките
• Подпомага формирането на калциум пектат
• Изцяло алкализирано желязо
• Важен източник на магнезий
• Видимо увеличение на растежа
• Подобрена ензимна функция
• Подобряване на кокосовите влакна
• Мощна формула
• Рентабилен

КАК ДА ГО ИЗПОЛЗВАМЕ?
Pro Cal е основна калциево магнезиева добавка и трябва да се използва редовно във вашата хранителна програма Зелена Планета. Pro Cal се използва по време на вегетативната фаза и фазата на цъфтеж, трябва да спрете използването му последната седмица от фазата на цъфтеж, която е седмица на промиване с Finisher, Liquid W-8, Zyme и вода.

УПОТРЕБА
5 мл на галон по време на вегетативната фаза и повишаване до 7 мл на галон по време на фазата на цъфтеж, спиране през последната седмица на фазата.

РАЗФАСОВКИ:
Наличен в разфасовки от 1литър, 4литра, 10литра и 24литра

 

Подобни продукти

Открили сте този продукт на по-ниска цена в друг сайт?
Изпратете ни линк към него, изчакайте обаждане от наш служител
и GrennPlanet ще покрие разликата в цената.

Ако имате други въпроси можете да ни потърсите на
тел: 0895 553 237 или [email protected]

Запитване

E-mail *:
Телефон *:
Линк към продукта *: