Заповядайте в магазин Green Planet в гр. София на ул. Ангиста 212 Б

Вашата количка

Няма продукти

0,00 лв. Общо
Поръчайте
Поръчай на:
Solution 250мл. - Силициева киселина

Bio Nova Silution 250мл./1л./5л.

Silution - разтворът за най-голям добив. Той е растително укрепващ течен тор на базата на стабилизирана силициева киселина.

Цена 105,00 лв.
С вкл. данък
Разфасовки - литри
Количество

Greenplanet
Открили сте продукт на по-ниска цена?

Изпратете ни линк към сайта и изчакайте обаждане от наш служител!

  • Политика за сигурност (редактира се с модула Допълнителна информация за потребителя) Политика за сигурност (редактира се с модула Допълнителна информация за потребителя)
  • Правила за доставка (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя) Правила за доставка (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя)
  • Условия за връщане (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя) Условия за връщане (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя)

Информация

Bio Nova Silution 250мл./1л./5л.

През последните години има засилен интерес към употребата на силициева киселина и нейните положителни ефекти върху растенията. Ефективността на силициевата киселина за укрепване на растението и стимулиране на растежа и цъфтежа е особено видима при производителите, които имат по-малко оптимални условия на отглеждане, като например в оранжерии, стайни култури, растящи в топъл климат и високорискови инфекциозни условия.

Въпреки че силицият може да се намери в почвата почти навсякъде по земята, той обикновено не е на разположение на растенията. Повечето субстрати не съдържат достатъчно растителен силиций. Моно силициевата киселина е единствената форма на силиций, която се предлага в растенията. Освен това силициев диоксид е много нестабилен, което позволява недостатъчно поемане през корените. Молекулите на силициев диоксид имат склонност да се свързват, образувайки все по-големи вериги (полимеризация), които растението не е в състояние да абсорбира. Освен това силициевата киселина се свързва и с други елементи като алуминий, желязо, манган и други минерали, които се утаяват в почвата и следователно вече не са достъпни за растенията.

Уникалните качества на разтвора се засилват още повече с добавянето на висококачествена и пречистена биологична фулвинова киселина. Тази чиста фулвинова киселина не само допълнително стабилизира настоящата силициева киселина, но и стимулира естествения защитен механизъм на растението.

Комбинацията от силициева киселина и естествена фулвинова киселина, както и други микроелементи като борна киселина и цинк, още повече увеличава стабилността и ефективността.

Тъй като повечето субстрати имат недостиг на растителна налична силициева киселина, Silution трябва да се дава още в началото на вегетационния период. Използването на тази стабилизирана силициева киселина ще покаже значително подобрение на растежа. Това ще бъде ясно видимо в увеличения размер на системата за вкореняване на растението в сравнение с контролните растения. По-големите корени поемат повече хранителни вещества, което от своя страна позволява на растението да расте по-добре и по-бързо. Тъй като растението става по-силно и има по-добър защитен механизъм (биоукрепление), растението ще може по-добре да се противопоставя на външни влияния и болести.

Silution е идеалният тор със силициева киселина за системи за капково напояване. Графикът на торовете, използващ биологично достъпна силициева киселина в комбинация с висококачествената фулвокисена киселина, води до:

  • Реколта, която има по-висока устойчивост срещу отрицателното въздействие на стреса.
  • По-здрави клетъчни стени.
  • По-силна защита срещу растителни инфекции и вредители.
  • По-силна защита срещу температурни разлики и / или екстремни температури.
  • По-високо качество и добив.
  • По-високо съдържание на сухо тегло в крайния продукт.

Комбинирайте Silution със схемата за торене през целия цикъл на отглеждане. Silution е уникален продукт и не е сравним с други силиконови продукти. Този продукт е защитен с патент.

Употреба:
Към почвата като кореново напояване: 2 мл / 10 литра чиста вода. Повече е ненужно и работи контрапродуктивно.

Листно: 2 мл / литър чиста вода с рН 5,0-6,0. Пръскайте на всеки две седмици.

Първо сипете вода в резервоара, след това добавете правилното количество Silution и разбъркайте добре. След това добавете нормалната дозировка на други торове и добавки и отново разбъркайте добре.

Продукти от същата категория

facebook_pixel