Заповядайте в магазин Green Planet в гр. София на ул. Ангиста 212 Б

Вашата количка

Няма продукти

0,00 лв. Общо
Поръчайте
Поръчай на:
  • -22%

CultiliteLED300W CLASSIC LINE - Лед осветление

Cultilite LED 300W, произведен от Cultilite, е висококачествен LED панел. Подходящ както за фаза на растеж, така и за цъфтеж, направен с медни радиатори и 3W светодиоди, всеки от американското производство Bridgelux.

Цена 933,00 лв. 727,74 лв.
Спестявате 22%
С вкл. данък
Количество

  • Политика за сигурност (редактира се с модула Допълнителна информация за потребителя) Политика за сигурност (редактира се с модула Допълнителна информация за потребителя)
  • Правила за доставка (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя) Правила за доставка (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя)
  • Условия за връщане (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя) Условия за връщане (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя)

Информация

CultiliteLED300W CLASSIC LINE - Лед осветление

Cultilite LED 300W, произведен от Cultilite, е висококачествен LED панел. Подходящ както за фаза на растеж, така и за цъфтеж, направен с медни радиатори и 3W светодиоди, всеки от американското производство Bridgelux.

Cultilite LED 300W, произведен от Cultilite, е висококачествен LED панел. Тестовете и анализите, проведени от Cultilite върху LED лампите на пазара, имаха за цел да съберат цялата информация, необходима за създаването на надеждни, дълготрайни и високоефективни лампи.  Първият срещан проблем при старите LED панели е свързан с ниската топлоустойчивост на нискокачествени светодиоди, които не са устойчиви на високи температури. 

Cultilite LED 300W разполага с диоди Bridgelux (LED), висококачествени чипове и устойчиви на много високи температури, до 150 ° C.  В допълнение към използването на качествени компоненти, цялата охлаждаща система на панелите е преработена за светодиода Cultilite LED 300W, за да се избегне евентуален проблем с прегряване: общият радиатор от прост алуминий се оказа недостатъчен за ефективно провеждане на топлината, генерирана от лампата и е заменен от специални радиатори, изработени от мед, известна като един от най-ефективните материали за топлопроводимост. 

Друго нововъведение, направено за Cultilite LED 300W, е това, което се отнася до модулния режим на запалване, всъщност е възможно да се включи дори само половината панел, за да се позволи на производителя да увеличи или намали светлинния поток спрямо увеличения или намалено изискване за светлина. Тази възможност се изразява в по-ниска консумация на енергия и следователно по-ниски разходи за отглеждане.

Светлинен спектър:

Изборът на цветни ленти заслужава специално споменаване, за да сме сигурни, че сме избрали възможно най-добрата цветова комбинация, сме си сътрудничили с ботаници от различни университети и изследователски центрове.

Фотосинтезата с хлорофил е процесът, при който растението произвежда енергия, започвайки от въглероден диоксид и вода, подпомагани от слънчевата светлина. Предвид очевидната невъзможност да се имитира слънчева светлина, ние решихме да екстраполираме максималните пикове на абсорбция на светлина от част от растението въз основа на експерименти, проведени от изследователските лаборатории, които си сътрудничат с нас.

След като тези върхове бяха идентифицирани, ние избрахме диодите, съответстващи на тези специфични светлинни вълни, и ги смесихме заедно, за да получим най-ефективната и подходяща комбинация за фазите на растеж и цъфтеж на растенията.

5 + 1 лентов спектър:

Следователно за всяко място ще намерите следния брой диоди:

669nm: 12бр

639nm: 6бр

615nm: 2бр

469nm: 2бр

439nm: 2бр

+

740nm: 1бр (в средата на всеки модул)

В правилната пропорция използването на далечно червено (740 nm) служи за стимулиране и насърчаване на фотосинтезата: това е дължина на вълната на границата на спектъра, видима за човешкото око, поради което диодът в центъра на всеки модул може изглеждат по-тъмни от останалите.

В действителност обаче растенията имат чувствителни на червено фитохроми, които използват за фотосинтеза.

Оптична леща:

Оптичните лещи, свързани с всеки чип, имат свойството да отклоняват светлината, излъчвана от диода, за да покрият по-голяма част от пространството: обаче, когато оптичната леща разшири прекомерно светлинния лъч, съществува риск от прекомерно разсейване на светлината и следователно има по-малко ефективна лампа.

Замяната на класическите 120 ° оптични лещи с новите 90 ° лещи ви позволява да концентрирате светлинния лъч върху по-малка повърхност, за да увеличите в крайна сметка крайното производство на завода.

Серийно свързване:

Панелите могат да бъдат свързани помежду си чрез специалния универсален контакт на гърба на кутията. Гнездото може да се използва и за захранване на други аксесоари, използвани в растението: вентилатори, вентилатори, овлажнители или изсушители и др.

Новите светодиоди Cultilite се предлагат и във версии от 75W, 150W и 450W.

Cultilite LED 300W Classic Line е с размери: 32x32x8 cm

Продукти от същата категория

facebook_pixel