Заповядайте в магазин Green Planet в гр. София на ул. Ангиста 212 Б

Вашата количка

Няма продукти

0,00 лв. Общо
Поръчайте
Поръчай на:
  • -20%

Cultilite LED 150W CLASSIC LINE - Лед осветление

Cultilite LED 150W, произведен от Cultilite, е висококачествен LED панел. Тестовете и анализите, проведени от Cultilite върху LED лампите на пазара, имаха за цел да съберат цялата информация, необходима за създаването на надеждни, дълготрайни и високоефективни лампи.

Цена 523,00 лв. 418,40 лв.
Спестявате 20%
С вкл. данък
Количество

Greenplanet
Открили сте продукт на по-ниска цена?

Изпратете ни линк към сайта и изчакайте обаждане от наш служител!

  • Политика за сигурност (редактира се с модула Допълнителна информация за потребителя) Политика за сигурност (редактира се с модула Допълнителна информация за потребителя)
  • Правила за доставка (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя) Правила за доставка (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя)
  • Условия за връщане (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя) Условия за връщане (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя)

Информация

Cultilite LED 150W CLASSIC LINE - Лед осветление

Първият срещан проблем при старите LED панели е свързан с ниската топлоустойчивост на нискокачествени светодиоди, които не са устойчиви на високи температури.

Cultilite LED 150W се отличава с произведени в Америка Bridgelux диоди (светодиоди), висококачествени чипове и устойчиви на много високи температури, до 150 ° C.

В допълнение към използването на качествени компоненти, цялата охлаждаща система на панелите е преработена за Cultilite LED 150W, за да се избегне възможен проблем с прегряване: общият радиатор от прост алуминий се оказа недостатъчен за ефективно провеждане на топлината, генерирана от лампата и е заменена от специални радиатори, изработени от мед, известна като един от най-ефективните материали в топлопроводимостта.

Дори вътрешната структура на панела е преработена и оптимизирана: благодарение на специални мерки беше възможно да се създадат петна, съдържащи по 25 светодиода, за да се създадат по-мощни панели със значително намалени размери, всъщност LED панелите Cultilite могат да се използват и в малки среди.

Друго нововъведение, направено за Cultilite LED 150W, е това, което се отнася до модулния режим на запалване, всъщност е възможно да се включи дори само половината от панела, за да се позволи на производителя да увеличи или намали светлинния поток спрямо увеличения или намалено изискване за светлина. Тази възможност се изразява в по-ниска консумация на енергия и следователно по-ниски разходи за отглеждане.

Светлинен спектър за всеки модул на Cultilite LED 150W

12 x 669nm;

6 x 639nm;

2 x 615nm;

2 x 469nm;

2 x 439nm;

1 x 740nm (в центъра на всеки модул).

В правилната пропорция използването на далечно червено (740 nm) служи за стимулиране и насърчаване на фотосинтезата: това е дължина на вълната на границата на спектъра, видима за човешкото око, поради което диодът в центъра на всеки модул може изглеждат по-тъмни от останалите.

В действителност обаче растенията имат чувствителни на червено фитохроми, които използват за фотосинтеза.

Оптичните лещи, свързани с всеки чип, имат свойството да отклоняват светлината, излъчвана от диода, за да покрие по-голяма част от пространството: обаче, когато оптичната леща разшири прекомерно светлинния лъч, съществува риск от прекомерно разсейване на светлината и следователно има по-малко ефективна лампа.

Замяната на класическите 120 ° оптични лещи с новите 90 ° лещи ви позволява да концентрирате светлинния лъч върху по-малка повърхност, за да увеличите в крайна сметка крайното производство на завода.

Cultilite панелите също могат да бъдат свързани помежду си чрез специалния универсален контакт на гърба на кутията. Гнездото може да се използва и за захранване на други аксесоари, използвани в стаята за отглеждане.

Технически данни на Cultilite LED 150W

Мощност: 150W;

Брой светодиоди: 50бр;

Ват на светодиод: 3W;

Продължителност: 50000 часа;

Размери: 34x16x8cm;

Продукти от същата категория

facebook_pixel