Заповядайте в магазин Green Planet в гр. София на ул. Ангиста 212 Б

Вашата количка

Няма продукти

0,00 лв. Общо
Поръчайте
Поръчай на:

GD Epsom Salt 1кг. - Магнезий и сяра

Epsom salt е бързодействащ тор, богат на магнезий и сяра. Подходящ за използване в биологичното земеделие.

Цена 23,00 лв.
С вкл. данък
Количество

Greenplanet
Открили сте продукт на по-ниска цена?

Изпратете ни линк към сайта и изчакайте обаждане от наш служител!

  • Политика за сигурност (редактира се с модула Допълнителна информация за потребителя) Политика за сигурност (редактира се с модула Допълнителна информация за потребителя)
  • Правила за доставка (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя) Правила за доставка (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя)
  • Условия за връщане (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя) Условия за връщане (редактират се с модула Допълнителна информация за потребителя)

Информация

GD Epsom Salt 1кг. - Магнезий и сяра

Epsom сол е полезна за предотвратяване на дефицити, както и в някои специфични случаи:

  • Когато фазата на цъфтеж е дълга (>10 седмици)
  • Ако отглеждате растенията си в геотекстилни саксии
  • Ако поливате растенията си с твърда вода (7,5<PH<8,0)

Защо растенията се нуждаят от магнезий?

Магнезият позволява на растенията да усвояват фосфор (P), азот (N) и сяра (S), присъстващи в почвата. Той засилва синтеза на хлорофил и затова е много важен за фотосинтезата. Освен това, той също така укрепва клетъчните стени и поддържа растенията, тяхната структура и жизненост.

Epsom сол носи сяра на растенията. Комбиниран с магнезий, подобрява усвояването на хранителните вещества и действа като превантивно средство. Когато се смесва с почвата, сярата увеличава наличието на основни хранителни вещества (NPK).

Как да разпознаем дефицита на магнезий?

Магнезият е подвижен елемент. Листата ще пожълтяват, като се започне от долните листа. Въпреки това вените им ще останат зелени. В някои случаи върхът на долните листа ще потъмнее и леко ще се извие нагоре. Недостигът на магнезий води до пожълтяване, различно от това, причинено от недостиг на азот или атаки на акари.

Уверете се, че сте идентифицирали правилно дефицита на вашите растения, преди да коригирате хранителните вещества, с които ги храните. В противен случай може да ги изгорите и/или да влошите щетите, причинени от недостатъците.

Някои вероятни причини за дефицит на магнезий:

  • Почва с pH>7
  • Измиването на почвата поради излишък от торове води до дефицит на магнезий.
  • Продължително влажна почва, или кисела почва, или температури под 18°C ​​могат да блокират усвояването на магнезий от растенията, дори ако има такъв в почвата.
  • Растение майка, което е прекарало твърде много време в една и съща саксия.

Дозировка и разтваряне във вода:

Epsom salt може да се използва разтворена във вода за напояване, но растенията са много по-възприемчиви към нея, ако я използвате при листно пръскане (т.е. пръскане върху листата – в такъв случай НЕ пръскайте, когато растенията са под слънцето или градинарски лампи).

За да приготвите разтвор, с който да поливате растенията си, смесете 2 чаени лъжички английска сол на всеки 2,5 литра вода. Смесете първо солта с малко топла вода, за да се разтвори. Повторете след един месец, ако е необходимо.

За да приготвите разтвор, който да използвате листно, разтворете чаена лъжичка на 2,5 литра вода и напръскайте растенията в началото на всеки цикъл или когато е необходимо. Уверете се, че пръскате основно долната част на листата. Ако трябва да пръскате през деня, направете го, когато слънцето залезе, или изключете лампите, докато листата изсъхнат.

Магнезиев сулфат хептахидрат MgSO4 + 7H2O. 16% MgO +32% SO3, разтворим във вода.

Продукти от същата категория

facebook_pixel