1
български език
Категории

Най-продавани

дасдасдасдас

Най-добра цена

RAW Silica Преглед отблизо

RAW Silica - Силиций 57гр./ 227гр.

Купувайки този продукт вие ще добавите 79 loyalty points В твоята количка ще има 79 грийнкойна , които могат да бъдат разменени за 3,95 лв


В наличност

RAW Силиций

100% водо-разтворим екстракт от силиций на прах
 Изчистена и опростена технология
 Без добавки за пълнеж
 Без стабилизатори
 Без добавена вода
 Позволява максимален контрол и създаване на собствени рецепти
 По-ниска цена за по-вече продукт

Подробна таблица с хранителна програма можете да изтеглите от бутона "За сваляне"

Повече детайли

Цена: 30,00 лв

Открихте по-добра цена?

Наш служител ще се свърже с вас
до 24 часа, за да потвърдите поръчката.

Поръчка без регистрция Поръчка по телефон 0895 553 237

Повече информация

RAW Silica - Силиций 57гр./ 227гр.

RAW Silica: водо-разтворим силиций на прах
RAW Silica съдържа 45% силициев диоксид, което е най-високата концентрация на силициев диоксид, достъпна за градинаря. RAW Silica се втечнява лесно и се разтваря във вода, което го прави естествено достъпен за растението. Тъй като RAW Silica е естествена форма на силициев диоксид, той е с неутрално рН и не помътнява водата, когато се добави към нея. RAW Silica може да се използва по време на всички етапи на растеж и цъфтеж за оптимална здравина на стволовете и клетъчната стена. Съвместим е с всички програми за подхранване.
Силицият попада в категорията "благоприятен елемент". Той не е незаменим елемент, така че не е абсолютно необходим за растежа и развитието на растенията. Но силицият е много полезен за растежа на растенията, тъй като помага за укрепване листните клетки срещу гъбични атаки и подобрява пропускливостта на кореновите клетки към вода и минерали. Силицият действа като подсилващ агент за растителните клетки, той се вгражда в клетъчните стени, по същия начин, по който строителните използват стоманена армировка при леенето на бетон. В природата силициевия диоксид е компонент на пясъка и други минерали, затова много растения могат да предприемат и да натрупват значителни количества от него.
Силицият подпомага за усвояването на вода и хранителни вещества
Подобрява устойчивостта на растенията към топлинен и воден стрес. Част от силиция, растенията извличат от разтвора за напояване на почвите, но голяма част от силиция остава вграден в кореновите клетки. С добавянето силиций, пропускливостта на корените се увеличава значително. В резултат на което притока на вода в корените се увеличава, и поносимостта на растението към суша се подобрява.
Добавя физическа бариера, която предпазва срещу вредители и заболявания
Силицият също така се вгражда и в листните клетки, добавяйки физическа бариера срещу вредители и болести. Например, често срещана практика за търговските производители на краставици е предварителната обработка на водата със силиций, за да подобрят устойчивостта на културата срещу брашнеста мана. Ако клетъчните стени са тънки и слаби, листна тъкан е лесна мишена за заболяване. Спорите на маната се приземяват на листата и покълнат във водата в междуклетъчните пространства. Но ако листната тъкан е по-дебела и по-силена, спорите не могат лесно да покълнат и да се разпространят.
Уверете се, че RAW Силиций се прибавя в разредена форма
В повечето приложения при хидропониката, силицият се добавя в хранителния разтвор като калиев силикат. Калиевия силикат е разтворим във вода, но реагира силно с концентрирани разтворими хранителни вещества, като образува неразтворима, лепило-подобна субстанция. Така че, когато използвате силициеви добавки, първо се уверете, че те са добавени в разредена форма, а не директно към концентриран тор! 50-100 части на милион е добра концентрация за повечето приложения. Калиевият силикат по природа е със силен алкален характер, което води до повишаване на рН на хранителния разтвор. Повишаването на рН може да бъде от полза, ако рН е под 5,5. Принципно водата за напояване е с твърде високи стойности поначало, които не е добре за оптимален растеж на растенията. Така че, когато се използва източник на вода, с високо съдържание на бикарбонати, добавянето на допълнително количество силиций може да влоши концентрацията на рН. Твърде много рН ще изисква добавяне на продукти за понижаването му, като например фосфорна киселина. В екстремни случаи, обаче високите нива на фосфорна киселина могат да доведат до фосфорна токсичност.
RAW Silica няма отрицателен ефект върху рН
Силициевият диоксид получен от диатомит, е приемлив алтернативен вариант на калиевия силикат. Въпреки че силициевият диоксид (Si02) не е много разтворим, фино прахообразната му форма го прави "течлив" и така става лесно достъпен за растението. Основната полза от силициевия диоксид, освен че е получен от естествен източник, е че не оказва отрицателно въздействие върху нивата на рН. Продуктът проявява относително неутралното рН при повечето си хидропонични и почвени приложения.

Дозировка:

1гр. на 7л. вода

Разфасовки: 57 гр. / 227 гр. / 907 гр.

Анализ: Съдържа нерастителна хранителна добавка: 45% Силициев диоксид (SiO2), извлечен от диатомит.

Подобни продукти

Открили сте този продукт на по-ниска цена в друг сайт?
Изпратете ни линк към него, изчакайте обаждане от наш служител
и GrennPlanet ще покрие разликата в цената.

Ако имате други въпроси можете да ни потърсите на
тел: 0895 553 237 или [email protected]

Запитване

E-mail *:
Телефон *:
Линк към продукта *: