1
български език
Категории

Най-продавани

дасдасдасдас

Най-добра цена

RAW Calcium Magnesium Преглед отблизо

RAW Calcium Magnesium 57гр./ 227гр.

Купувайки този продукт вие ще добавите 70 loyalty points В твоята количка ще има 70 грийнкойна , които могат да бъдат разменени за 3,50 лв


В наличност

RAW Калций Магнезий

В селскостопанските практики акцента пада върху елементите N (азот) – P (фосфор) – K (калий), a така калция и магнезия, понякога остават пренебрегнати. Калций и магнезий са важни макроелементи, използвани в сравнително големи количества. 

Подробна таблица с хранителна програма можете да изтеглите от бутона "За сваляне"

Повече детайли

Цена: 26,00 лв

Открихте по-добра цена?

Наш служител ще се свърже с вас
до 24 часа, за да потвърдите поръчката.

Поръчка без регистрция Поръчка по телефон 0895 553 237

Повече информация

RAW Calcium Magnesium 57гр./ 227гр.

RAW Калций Магнезий: Високо-необходими макроелементи
RAW Калций Магнезий съдържа 15% калций и 3% магнезий. Този продукт оптимизира съотношението на всеки елемент в водо-разтворима форма на калциев нитрат и магнезиев сулфат, така че средата да не оставя солена. Този продукт е самостоятелна добавка. Поради ниските си нива на разреждане, много малко от RAW Калций Магнезий върши работа за дълго време. Продуктът е идеален за предотвратяване на недостиг, за лечение и като добавка в създаването на оптимални рецепти. Работи заедно с всички програми за подхранван. Калций и магнезий са важни макроелементи, използвани в сравнително големи количества. А в действителност, растенията приемат повече калций, отколкото фосфор!

Калцият понякога се съчетава с магнезия, тъй като калцият може да действа като буфер за поемането на магнезий, той помага за предотвратяване на поемането на токсични количества магнезий от растението.
Калцият е неподвижен елемент. С други думи, след като тя е заключен в растителната тъкан, той не може да бъде пренесен в други части на растението. Така че обикновено се получава недостиг на калций във растящите върхове на на растението, което причинява и деформация на листата и намален растеж на корените. Всичко което блокира проводимостта на вода в растението може да доведе до недостиг на калций. Например, ако относителната влажност е прекалено висока, растението няма да усвоява достатъчно вода и съответно калцият не достига до всички клетки. Резултатът е появата на завехнали върхове при марулите или загниване на цветните връхчета при доматите.
Калциевия нитрат е един от малкото източници на водо-разтворим калциев тор. Той е разтворим до 98% във вода и бива поет незабавно от растението. Повечето хидропонни хранителни формули имат по две части: Част А и Част Б. Част А е изцяло относно калциев нитрат, а част Б съдържа фосфати и сулфати. Например, ако се добави концентриран калциев нитрат към концентриран магнезиев сулфат, калция може да реагира със сулфата и да се създаде неразтворим калциев сулфат. Резултатът е гипс, който е 98% неразтворим във вода. Така калцият бива заключен и остава недостъпен за растението, както и сярата. Така че, когато се използват калциев нитрат и магнезиев сулфат съвместно, се уверете, че те са комбинират в напълно разредено състояние! Магнезият е подвижен елемент. С други думи, ако има недостиг на магнезий растенията вземат магнезий от долните листа и го транспортират до новия растеж, където магнезия е необходим най-много.
Магнезий: Централният елемент в хлорофила
Магнезиев дефицит се появява първоначално като вътре-венозна хлороза на по-старите дънни листата. Магнезият е централен елемент в хлорофила, и това е елемента, който прави растенията зелени. Така че, ако има недостиг на магнезий, вените остават зелени, но тъканта между вените на листата пожълтява. Магнезиев сулфат, който е разтворим във вода се явява основен източник на магнезий и се използва в повечето хидропонни торове. Може да се прилага в корените или като спрей за листа. Растенията ще реагират бързо, ако използвате магнезиев сулфат за коригиране на хранителния дефицит. Магнезиевият сулфат обикновено е достъпен, както английска сол, но някои от най-често срещаните марки съдържат аромати и други нечисти примеси. Когато е възможно, използвайте чист, технически чист магнезиев сулфат за вашите хидропонни приложения.
Малко допълнително магнезий може да бъде от полза по време на цъфтежа и формирането на плодове. Формулите за цъфтеж и подсилване обикновено са с по-високо съдържание на фосфор, за да се осигури допълнителна енергия под формата на АТФ, но магнезия ориентира молекулите на АТФ, така че фосфатните връзки да могат да бъдат отцепени. Магнезия активира много ензими, които могат да изпълняват
хиляди химични реакции в секунда! Ето защо, магнезиев сулфат може да усили ефекта на високо-енергийните фосфати в хидропонното производство на растения.
Умереността е препоръчителна
Както винаги, умереността се препоръчва при използването на добавки. Започнете с много ниски дози, вижте как растенията реагират, и добавете повече, ако е необходимо. Тъй като магнезия е лесно усвоим и се транспортира, той може бързо да стане токсичен за растението, ако се поеме твърде много. От друга страна, твърде много калий може да се появи в растението като следствие от недостиг на магнезий. Когато, обаче, калий, калций и магнезий се смесват заедно в точните пропорции, те могат да помогнат на растението да достигне до истинския си генетичен потенциал!

Дозировка:

от 0,5гр. до 1гр. на 7л. вода.

Разфасовки: 57 гр. / 227 гр. 

Анализ: Азот (N): 9% нитратен азот Калций (Ca): 15% Магнезий (Mg): 3% водо-разтворим Магнезий (Mg) Извлечен от: Калциев нитрат, магнезиев фосфат

Подобни продукти

Открили сте този продукт на по-ниска цена в друг сайт?
Изпратете ни линк към него, изчакайте обаждане от наш служител
и GrennPlanet ще покрие разликата в цената.

Ако имате други въпроси можете да ни потърсите на
тел: 0895 553 237 или [email protected]

Запитване

E-mail *:
Телефон *:
Линк към продукта *: